Ajan tasalla -blogi – Tornion kansalaisopiston joulukuun kuulumisia

Hei vain, solekko mie täälä taas 🙂 Niinhän siinä kävi, että koulutuslautakunta on kokouksessaan 2.12. yksimielisesti valinnut minut Tornion kansalaisopiston rehtorin virkaan. Olen tästä luottamuksesta erittäin kiitollinen. Neljän vuoden määräaikaisuus päättyy 1.1.2016 alkaen. Näin ollen se olen jatkossakin minä, joka jatkan myös tätä bloggausta.

Tornion kansalaisopisto on jo 10 vuoden ajan palkinnut opiskelijoitaan vuoden aikuisopiskelija -tilaisuuksissaan. Vuoden 2015 aikuisopiskelija on Riitta Leppikangas. Lämpimät onnittelut! Palkitsemistilaisuus pidettiin opistotalolla to 3.12. Riitta on harrastanut opistossamme liikuntaa jo 22 vuotta ja on edelleen aktiivisesti mukana toiminnassamme. Liikunnan lisäksi Riitta opiskelee myös englannin ja japanin kieliä. Riitta kertoi olevansa erittäin tyytyväinen opistopalvelujen käyttäjä ja kokee opistomme kurssitoiminnan olevan elämänsä rikastuttaja ja elämänlaatunsa parantaja. Kiitos Riitalle pitkäkestoisesta harrastammisesta ja opiskelusta opistossamme ja lämpimät onnittelut!

Osallistuin pe 4.12. muutamien opistomme opettajien kanssa Lappian järjestämään SHINE – positiivisen pedagogiikan päivään. Olipa hyvä ja mielenkiintoinen päivä. Tästä kuullaan vielä, sillä otamme sen yhdeksi teemaksi tammikuussa käynnistyvissä opettajien pedagogisissa keskusteluissa. Ilmoitamme tammikuun alussa keskustelujen ensimmäisen ajankohdan.

Opistomme toimistosihteeri Maarit Alarova siirtyy tammikuusta alkaen keskushallinnon palvelukseen. Onnea Maaritille uuteen työhön! Maaritin tehtäviin on kuulunut mm. mainontaan ja markkinointiin liittyvät tehtävät, joten uuden työntekijän saaminen hoitamaan näitä tärkeitä töitä on meille todella tärkeää. Uuden työntekijän tilanne on vielä hieman avoin, mutta lupaava.

Musiikin ja laulun opettajamme Jorma Tuokon laulun opiskelijoiden esityksiä saimme kuunnella ma 7.12. Voi miten lahjakkaita laulajia meiltä löytyykään! On hienoa, että Jorma järjesti opistotalolle tämän tilaisuuden, johon me muut saimme vain kävellä. Arvostan suuresti tämänkaltaista oma-aloitteisuutta ja ahkeruutta. Opiskelijoiden taidonnäytteet ovat samalla myös opettajan taidonnäyte ja tätä lahjakkuutta kannattaa kyllä jakaa.

Kävin ke 9.12. Lappiassa vierailulla rehtori Virpi Liljan kutsusta. Olemme ammattiopiston kanssa samalla campuksella, mutta meillä on harmittavan vähän yhteistyötä. Jo sijaintimme puolesta voisimme tehtä yhtä sun toista yhteistyötä ja campuksemme tehokkaampi hyödyntäminen nousi yhdeksi keskeiseksi puheenaiheeksi. Sovimme jo tammikuulle seuraavan tapaamisen, joten siitä se tämäkin yhteistyö ja kehittämistoiminta jatkaa matkaansa.

Meänmaan verkko-opisto hankkeessa tapahtuu paljon ja hyviä asioista ja siksi siitä tulee myös paljon tekstiä tähän blogiin. Järjestimme hankkeen puitteissa kaksipäiväisen (10.-11.12.) iPad-koulutuksen, johon osallistui 18 Tornion kansalaisopiston, Meän Opiston ja Kolarin kansalaisopiston opettajaa. Kouluttajana toimi loistava Teemu Moilanen IlonaIT:sta. Nyt opistomme väki osaa paremmin käyttää ja hyödyntää opetuskäyttöön hankittuja iPad-laiteitamme.

Meänmaan verkko-opisto -hankkeen tälle vuodelle suunnitellut pedagogiset ja didaktiset koulutukset päättyivät ke 16.12. amk:n lehtori Raija Lummin kielten opettajille tarkoitettuun osioon. Raija työskentelee Lapin AMK:ssa ruotsin ja saksan lehtorina ja hän esitteli opettajillemme AMK:n opettajien tekemää motivaatiosuunnitelmaa, jonka voi käydä lukemassa täältä https://publications.theseus.fi/handle/10024/103445 Teos on nimeltään Innostusta oppimistilanteisiin. Raijan artikkeli löytyy sivuilta 24-27, mutta kannattaa tutustua myös muihin teksteihin.

Raija Lummi.jpg          Kansi
Kuva: Kuvastudio Eija I.

Kaikista järjestetyistä koulutuksista saadut palautteet käydään huolellisesti läpi hankkeen ohjausryhmän kokouksessa tammikuussa. Annettujen palautteiden ja toiveiden mukaan pyrimme järjestämään hankkeen tulevat koulutukset, joten nyt kannattaa ehdottomasti kaikkien koulutuksiin osallistuneiden käydä vastaamassa projektikoordinaattori Arja Jaakon lähettämiin kyselyihin.

Rovaniemen kansalaisopisto järjesti Osaava-rahoituksella tvt- koulutuksen Tornion kansalaisopistossa pe 18.12. Kouluttajana toimi tieto- ja viestintätekniikan (tvt) opetuskäytön asiantuntija ja freelancer-kouluttaja Matleena Laakso Tampereelta. Päivän aikana tutustuimme iPad-laitteisiin ja moniin opetusta rikastuttaviin sovelluksiin. Päivä oli todella antoisa ja osallistujien innostus aiheeseen sen verran kova, että suunnitelmissa on saada Matleena opistollemme kevään aikana uudestaan.

Tänään on sunnuntai 20.12. ja joululoma alkaa maanantaina. Alkuviikosta tekemättömiä töitä oli sen verran paljon, että luulin lomani aloituksen siirtyvän. Pitkiä ja ahkeria työpäiviä se vaati, mutta niin sain kaikki kiireellisimmät tehtävät hoidettua ja pystyin jopa perjantaina osallistumaan Matleenan koulutukseen. Torttu- ja piparitaikinoiden lomassa naputtelen kotona tätä joulukuun blogia ja totean, että paljon on taas kuukaudessa tapahtunut ja monena ollaan oltu. Tammikuussa odottaa uudet dead linet ja tehtävät virkarehtorina, mutta ennen sitä on aika vetää henkeä, nauttia ajasta perheen ja muiden läheisten ihmisten kanssa ja levätä.

Hyvää ja rauhallista joulua Teille kaikille!

Joulukortti

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.